Vstupujete na stránky s obsahem pro dospělé.
Kavalan Solist Pedro Ximénez 57,1% 0,7 l (kazeta)
Nejlevnější nabídky (1)
Popis produktu
Parametry produktu
Parametry produktu
Popis produktu
Bez dobarvování karamelem (e150)
Bez filtrace za studena
Stařen v sudech po Pedro Ximenez sherry, Kavalan Solist Pedro Ximenez je lahvován pouze z jednoho sudu a v sudové síle. V sudech stárne zhruba 4-6 let.
Kavalan Solist Pedro Ximenez se podařilo vyhrát tři zlaté ceny „World spirits competetion“ a to v roce 2016, 2017 a 2018.
Palírna Kavalan se nachází v subtropickém podnebném pásu na severu Tchaj-wanu. Zdejší teploty jsou silně proměnné, což při staření whisky způsobuje silné „dýchání sudů“ a tím prudké vstřebávání chutí ze dřeva – dochází k rychlému stárnutí.
Značka Kavalan je zvláštní pro svou zajímavou pozici ve světě whisky. Musí definovat ne jen základní chuťový profil Kavalanu, ale také utváří vizi o tom, jak by whisky z Tchaj-wanu měla chutnat.
Doporučení: Díky použití unikátního druhu sherry je tento Kavalan skvělou příležitostí pro všechny milovníky fortifikovaného vína a pro milovníky „řemeslné práce“ této palírny. Díky suchému profilu a vysokému obsahu alkoholu, je whisky ideální spíše pro pokročilé.
Naše chuťová paleta:
- Vůně: Ovocný zákusek, vlašský ořech, citrónová tráva
- Chuť: Ananas, čokoláda, kardamom, sušené ovoce.
- Závěr: Delší, hřejivý, příjemně kořeněný a švestkový.
Chuťová paleta od výrobce:
- Vůně: Můžeme zde nalézt velmi příjemný rozmarýn s náznakem citrónové trávy, sladkých citrusů a půvabného toffee.
- Chuť: Velmi ovocná a hřejivá, přinášející potěšující výsledek kombinace klasického PX sherry charakteru a staření v sub-tropických teplotách Tchaj-wanu. Jemná a uhlazená s tónem šťavnaté hrozinky a medového sirupu.
- Závěr: Lákavě připomíná sladkou dřevitost.
1) Single malt – Whisky výhradně z ječmene a pocházející pouze z jedné palírny. 2) Pedro Ximenez sherry – Fortifikované (alkoholizované) víno velmi sladkého charakteru. O víně P. X. se někdy říká, že je to to nejsladší víno vůbec – jako přezdívku si vysloužil „tekutý bonbón. 3) Sudová síla – Procenta alkoholu, které má whisky hned po vytažení ze sudu. Znamenaje bez jakéhokoliv ředění. 4) Dýchání sudu – Během teplého období se alkohol v sudu rozpíná a tlačí se přes dřevo ven, dřevo tak saje whisky do sebe. Při nástupu chladného počasí se snaží okolní vzduch proniknout do sudu a destilát nasátý dřevem je tlačena zpátky dovnitř. Tímto procesem whisky nabývá chutě ze dřeva.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Produkt zatím nemá žádné recenze.