Kliknutím na tlačítko „Vstoupit“ prohlašuji, že jsem starší 18 let a nepřipustím, aby ke zde uvedeným datům přistupoval kdokoli nezpůsobilý či nezletilý.
Jack Daniel's 40% 3 l (karton)
100 %
Jack Daniel’s old no. 7 (někdy také black label) je americká Tennessee whisky (vycházející z pravidel pro bourbon) - vlajková láhev značky Jack Daniel’s. Whisky je destilována...
Jack Daniel’s old no. 7 (někdy také black label) je americká Tennessee whisky (vycházející z pravidel pro bourbon) - vlajková láhev značky Jack Daniel’s. Whisky je destilována...
Jack Daniel’s old no. 7 (někdy také black label) je americká Tennessee whisky (vycházející z pravidel pro bourbon) - vlajková láhev značky Jack Daniel’s. Whisky je destilována na přístroji column still a to ze směsi 80% kukuřice, 12% ječmene a 8% žita. K destilaci se používá neželezitá voda z potoka Hollow poblíž palírny Jack Daniel’s. Je stařená alespoň 4 roky v čerstvých sudech (virgin oak) z bílého amerického dubu. Charlcoal mellowing zde probíhá pouze před stárnutním v sudech.
Stará dobrá sedmička je ideální whisky do míchaných nápojů, ať už složitějších koktejlů jako „old fashioned“, či „whisky sour“, nebo do úplně klasické Coly s Whisky. Díky své jemné a dobře vyvážené chuti je však ideální i pro odpočinkové popíjení, pro méně náročné a díky své chuťové i cenové dostupnosti je to ideální whisky mezi přátele. Nabídne vám poměrně standardní charakter bourbonu, tedy sladký se spoustou vanilky a karamelu. 1) Column still – Někdy zvaný jako continuous still, coffey still nebo patent still, je sloupcový destilační přístroj, který umožňuje nepřetržitou destilaci. Většinou se používá na destilaci levnějších kořalek, u whisky většinou obilných (grain) whisky a bourbonu, ale hraje významnou roli i ve světě rumu. 2) Bourbon – Destilát tvořen minimálně z 51% kukuřicí. Musí být destilován a stařen na území Spojených států. Stárnout musí v čerstvých sudech z bílého amerického dubu. Nesmí být dobarvován karamelem. 3) Charcoal Mellowing – Zjemňování dřevěným uhlím je proces, který spočívá na prokapávání destilátu (ať už před, nebo po staření) přes vrstvu dřevěného uhlí. Věří se, že při tomto pomalém procesu destilát pochytí chuť karamelizovaných dřevitých cukrů, které vznikají pálením dřeva, a zároveň, že uhlí pomáhá odstranit síru a jiné nechtěné látky, což údajně vede k jemnější a lépe vybalancované whisky. 4) Virgin oak – Je označení pro sudy z čerstvého (panenského – „virgin“) dubu. Předtím v nich nebylo nic stařené a jsou tak použity úplně poprvé.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.