Vstupujete na stránky s obsahem pro dospělé.
Nikka Coffey Malt 45% 0,7 l (karton)
Nejlevnější nabídky (18)
Popis produktu
Parametry produktu
Parametry produktu
Popis produktu
Chuťový profil
- Vůně: Svěží a smyslná. Zralé hrušky, třešně, exotické ovoce, citrusy (červený pomeranč, citron), kokos a vanilka.
- Chuť: Sladší, podmanivá, hřejivá. Zralé ovoce, které připomíná chuť rumu (banány), karamel, lékořice, anýz, hrušky. Příjemný závěr s tóny hrušek, vanilky a bourbonu.
Doporučení
Čistá, s ledem nebo v koktejlech.
Skvěle se hodí k čokoládovým a ovocným dezertům.
Coffeyho destilační zařízení
Název řady Nikka Coffey odkazuje na raritní Coffeyho destilační zařízení (předchůdce dnešních velmi rozšířených moderních kolon), na kterém whisky, gin a vodka Nikka Coffey vznikají. Navzdory složité obsluze, kterou je toto zařízení pověstné, nechal Masataka Takecuru, zakladatel společnosti Nikka a otec japonské whisky, v 60. letech dovézt ze Skotska rovnou dva jeho exempláře kvůli neobyčejnému charakteru a textuře, které destilátům propůjčuje. Výsledná řada Nikka Coffey je nejen skvělou ukázkou toho, jaký vliv má použití Coffeyho destilačního zařízení na výsledný produkt, ale také dokonalým dokladem umu a kreativity, kterými je společnost Nikka proslulá.
Příběh
V roce 1918 se mladý Masataka Taketsuru vydal do Skotska. I když jeho rodina odedávna vyráběla tradiční japonské saké, jeho srdce si získala whisky. Zapsal se na Univerzitu v Glasgow a stal se vůbec prvním Japoncem, který ve Skotsku studoval výrobu whisky. Jako učeň prošel několika skotskými regiony, včetně vyhlášeného Speyside.
Po návratu do Japonska si brzy uvědomil, že pokud chce vyrábět skutečně znamenitou a autentickou whisky ve skotském stylu, potřebuje se osamostatnit. A tak v roce 1934 založil Nikka Whisky a vybudoval první palírnu v Yoichi. Lokalita v mnoha ohledech připomínala město, kde Masataka studoval. A tak se zrodila špičková japonská whisky, která si v ničem nezadá se svým skotským protějškem.
Grain & Ginger
Ingredience: 50 ml Nikka Coffey Grain 100 ml Fever Tree Ginger Ale
Postup přípravy:
Naplníme highball sklenici kostkami ledu a nalijeme Nikka Coffey Grain.
Promícháme barovou lžící.
Opatrně přidáme giger ale ze strany sklenice a ještě jednou promícháme barovou lžící.
Ozdobíme twistem citrónové kůry.
Podívejte se, kde můžete produkt koupit:
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Produkt zatím nemá žádné recenze.