Kliknutím na tlačítko „Vstoupit“ prohlašuji, že jsem starší 18 let a nepřipustím, aby ke zde uvedeným datům přistupoval kdokoli nezpůsobilý či nezletilý.
Akashi Meisela 40% 0,5 l (dárkové balení 2 keramické sklenice)
Eigashima shuzo (známá jako lihovar White Oak Oak) je jedním z nejstarších japonských rodinných lihovarů s staletími -zkušenostmi s výrobou alkoholických nápojů. Lihovar se...
Eigashima shuzo (známá jako lihovar White Oak Oak) je jedním z nejstarších japonských rodinných lihovarů s staletími -zkušenostmi s výrobou alkoholických nápojů. Lihovar se...
Eigashima shuzo (známá jako lihovar White Oak Oak) je jedním z nejstarších japonských rodinných lihovarů s staletími -zkušenostmi s výrobou alkoholických nápojů. Lihovar se nachází kousek od Osaka v rybářské vesnici Akashi, kde se po celý rok užívá teplého pobřežního klimatu - s nejvyššími průměrnými teplotami a nejnižší roční srážky ze všech japonských lihovarů. Společnost se řídí mottem „s poctivostí“, které má po staletí kořeny v tradičních a řemeslných dovednostech. Oddanost renomované mikro-luxusů je ztělesněním japonského umění a ukazuje nekompromisní standardy pro každou kapku svých krásných produktů. Lihovar Eigashima, který začal jako pivovar během období Edo, od té doby rozšířil svůj repertoár na „show“ (japonský likér), mirin (rýžové víno), Umesha (švestkové víno), různá klasická vína a whisky. Lihovar Eigashima obdržel první národní licenci na whisky v roce 1919, ale nezačal oficiální produkci, dokud nebyly na začátku šedesátých let nainstalovány malé kontejnery měděné destilace. Whisky je zde destilována během chladnější poloviny roku od září do března. Vzhledem k tomu, že popularita japonské whisky v průběhu let rostla, tým změnil svůj pětidenní pracovní týden na šest -a prodloužil sezónu až do léta. Od roku 2017 zůstává produkce v Eigashima malá - produkuje 48 000 litrů ročně, přičemž dva sklady obsahují přibližně 1 000 barelů. Bourbon, Sherry Oloroso, Brandy a Jačmenné Show jsou hlavními sudy pro jejich whisky, ale jedinečné bary nebo koňakové sudy a jejich vlastní vína jsou vyhrazena pro speciální vydání. Akashi Meisei je přeloženo „Glory“ je směs monosylum („jedno volání“) a zrání whisky na obiloviny v sudech amerického dubu vyvíjejícího se dřeva, kořenité a vanilkové tóny. Barva se podobá jantarovi. Vůně je velmi bohatá a hluboká s výrazným dubem, kávovarem a vanilkovými tóny. V chuti se cítíte krásně překrývající se jemné ovocné tóny a sladký pepř s dřevěným pozadím. V kratším závěru je velmi dřevěná a silná pachuta.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.